top of page

תחרות יצירה צעירה

יום ד׳ 7.12 | 10:00 | אולם 4

2אני

אביגיל, נערה שקטה וביישנית, לא נמצאת לרגע לבד. בכל מקום שהיא נמצאת, היא נרדפת על ידי הבבואה שלה אשר משקפת את הצד השיפוטי והעצור שבה.
הדמות שאביגיל רואה במראות והשתקפויות, פראית, מזלזלת ומלאת ביטחון. כל מה שאביגיל מפחדת להיות ולכן היא אינה מוכנה לתת לה ביטוי בדמותה שלה. ניסיונה של אביגיל למנוע מעצמה לקבל את כל הצדדים שבה רק נועד לכישלון ומגביר את עוצמתה של הבבואה שלה. דווקא עזרה בלתי צפויה מצליחה לגרום לאביגיל לשינוי בחשיבה ובקבלה שלה את עצמה השלמה.

תסריט ובימוי - מיה כהן
הפקה - יותם שוורץ
צילום - אורי יעקב
עריכה - עידו רגוטקוביץ'
סאונד - איתי שדות

ביה״ס תיכון ברנקו וייס ע"ש הרצוג

הזעקה של הלב

הסרט הזעקה של של הלב מספר את סיפורה של אילי לב שבנה עומר נפטר משימוש בסמים קשים, אילי מתמודדת עם האובדן באמצעות הרצאות להורים שלא יחשבו שלהם זה לא יקרה וגם היא עוזרת לאנשים שנמצאים במצבו של בנה כמו זיו חבר ילדות שמכור לסמים.

שם הבמאי : גל חיימוביץ
שם צלם+תאורה : דורין אמר
שם העורך: אמיר ליליאן

ביה״ס אורט ע"ש יצחק רבין גן יבנה

להמשיך ללכת

לנטע רגליים עקומות, ולכן היא מקבלת סדים לרגליים דבר שמקשה עליה בתפקוד היומיומי והחברתי.
הסרט מתרחש בהווה ובעבר, כאשר בעבר אנו רואים כיצד נטע מתקשה להתמודד עם הסדים מבחינה פיזית ויותר מזה כיצד החברים מסביב לא מקבלים אותה עם המגבלה. הסיפור מסופר דרך עיניה של נטע הגדולה המסתכלת אחורה על ילדותה ומספרת כיצד היא למדה לאהוב את עצמה, להתמודד עם המגבלה הפיזית שלה ולהיות שלמה עם הדרך שהיא עשתה.
הסרט מבוסס על סיפורה האישי של הבמאית, תאיר צדקה. כשתאיר היתה בת 7 היא היתה צריכה ללכת במשך שנתיים עם סדים על הרגליים כדי לשפר את הליכתה.

במאית ותסריטאית- תאיר צדקה
צלמת- אליס סיגורה
עורכת- מיתר קוז'יבדה
מפיקה- שירי דנינו
שחקנית ראשית- שובל חבצקי

ביה״ס תיכון ע"ש פנחס אילון, חולון

נכה בכלוב זהב

איתמר בק, מוזיקאי בעל שיתוק מוחין מלידה, העומד בראש להקת "פקידי הקבלה" . הסרט עוסק בעולם התרבות והמוזיקה בזמן הקורונה, וכיצד איתמר מצליח להתמודד עם התקופה הקשה וההגבלות הרבות שהיא הביאה. בתקופה זו איתמר מתפרנס רק מקצבת הנכות שמקבל פעם בחודש. הוא יוצא להפגנות בחוץ, פחות בענין הפוליטיקה ויותר במטרה של חיבור ואחדות החברה הישראלית . בנוסף, איתמר מנגן בהופעות רחוב ושואף להמשיך ביצירה ולהצליח, למרות האתגרים הרבים הניצבים בפניו.

גיבור הסרט: איתמר בק
יוצרות הסרט:
בימוי: גאיה שופן
צילום: דריה מזן
עריכה: אביגיל מנדלסון
מורה ורכז מגמת קולנוע: שחר עדי

ביה"ס עירוני "חוגים", חיפה

גלורי בוקס

סינופסיס- "Glory Box" הוא סרט ביקורתי על הייצוג המוטעה של נשים בקולנוע ובמדיה. ייצוג שמחפיץ אותן ונכתב ומבוים כמעט אך ורק מנקודת מבט גברית הטרוסקסואלית, ולרוב גם סקסיסטית.
הסרט עורך השוואה בין יצירה ובימוי קולנועי דרך "המבט הגברי" ההוליוודי והמוכר ליצירה דרך "המבט הנשי", באמצעות מסך מפוצל המראה את נקודות המבט השונות זו לצד זו בסיטואציות ובסצנות נפוצות שונות.

במאית ועורכת: אילה לב ארי
צלם ומפיק: עומר ברעם

ביה״ס תיכון מגידו

כפר עידוד

כפר עידוד הינו דגם ייחודי של דיור מוגן המיועד לאנשים עם קשיי למידה, תפקוד והסתגלות על רקע נזק מוחי. הסרט עוקב אחרי הדיירים הגרים בכפר במהלך יום עבודה שגרתי, בו מתגלות סיטואציות אנושיות מרתקות ודינמיקות בלתי רגילות.

תסריט, בימוי והפקה: עמליה נאמן
צילום: עידו שקד
הקלטה וצילום נוסף: איתי אלקיים לנדאו
עריכה: עמית דוידוב
דיירי כפר עידוד

ביה״ס תלמה ילין, גבעתיים

מאחורי הקלעים

מאיה היא נערה בת 16, אשר משתתפת בקבוצת תיאטרון המעלה את המחזה "משחקים בחצר האחורית" המבוסס על פרשת האונס בשמרת. באחד מימי החזרות, מאיה חווה התקף זיכרון ונזכרת בערב בו היא הותקפה מינית, היא מנסה להמשיך ולסיים את יום החזרות כמו שצריך, אך הזיכרונות מאותו ערב ממשיכים להציף אותה והקשר בין החזרות במציאות לבין הזיכרון הכואב הולכים ומתחברים, הולכים ומתחזקים.

במאי: אלעד פלד
צלם: עומר זלטנר
מפיק: אופיר נבו
עורך: צוף אברהם מאיר

ביה״ס קריית חינוך מעיין שחר, עין החורש

#סיננתי

מה משותף ל- תנובה, נמל המפרץ, נמל אשדוד, הרכבת הקלה בתל אביב וסניף של הטכניון?
כולם קשורים לסין.

גם אם היה מדובר בארצות הברית שישראל שלנו נמצאת איתה בברית הדוקה ומדובר במדינה מערבית ודמוקרטית לחלוטין זה לא היה מבחינתינו מצב טוב במיוחד. אך כשמדובר במדינה דיקטטורית טוטאליטארית, קומונוניסטית, שמתנגדת לערכי המערב, פוגעת בזכויות אדם ושואפת להפוך למעצמה הכלכלית החזקה בעולם זה כבר מצב מסוכן. ישראל היא לא היחידה שנמצאת בסיטואציה הבעייתית ו7המסוכנת מול סין, איתה עומדות מדינות אירופה מדינות מוחלשות באפריקה ואפילו ארצות הברית הגדולה. בגלל התלות הכלכלית החזקה הזו שנוצרה בין סין לעולם ישנו השתקה כבדה על כך הסיטואציה המורכבת והבעייתית שנוצרה ועל כן היא מכונה הכיבוש השקט של סין. בעזרת דרכים אגרסיבים ולא דמוקרטים סין מצליחה לנכס לעצמה שטחים ואמצעיים ממדינות אחרות בעזרת מה שמכונה מלכודת חוב, היא מצליחה בעזרת כוחה להשתיק את המערב דוגמת הקורונה בה סין לא נתנה באמת לעולם לחקור את האירוע, מרשה לעצמה לשלוח בטעות טיל לירח מבלי שתשלם על כך מחיר.

הסרט שלנו מנסה לחשוף אתכם הצופים על קצה המזלג רק את מה שסין עושה כיום ומה היא מתכננת לעתיד, נמחיש זאת בעזרת דוגמאות שקורות ממש מתחית לעיניים שלנו פה בישראל ולבסוף נציע צעד קטן שאנחנו האזרחים הפשוטים יכולים לעשות על מנת לנלחם בתופעה מסוכנת זאת.

במאי: אדם ליכטר
צלמת: הודיה יפרח
עורכת: גאיה לוי

משתתפים:
אדם ליכטר
כתב חדשות- איתמר מאירי
כמדריך טיולים- מאיר יעקב
דוקטור לסין- דורון אלה

ביה״ס כרמל זבולון, יגור

bottom of page