גן בלסינג
תיעודי, בימוי: רוני גפן, ישראל, 2018, 52 דק' טריילר
הסרט עוקב אחר גן ילדי פליטים בשכונת שפירא דרך העיניים של לולה - ילדה אריתראית, ובלסינג - הגננת. אחרי שבקבוקי תבערה נזרקים על הגן, בעל-הבית מגיע ודורש מבלסינג לפנות את הדירה. הבמאית מגלה שבעל הדירה הוא הדוד שלה ונשאבת פנימה למציאות המורכבת של התושבים, הוותיקים והחדשים, בדרום תל אביב.
ראשון 29.4, 19:00, אולם 1 לרכישת כרטיסים
תותח רמאדן
תיעודי, בימוי: עטא עוויסאת ונימרוד שנית, ישראל, 2017, 56 דק'
רג'אי סנדוקה מתמודד עם הקשיים של פלסטיני תושב ירושלים בתקופת הרמדאן, המנסה לשמר מסורת משפחתית בת 120 שנים של ירי תותח שקנהו מופנה אל חומת העיר העתיקה. הוא בוחר להעלות מחזה סטירי בתיאטרון הפלסטיני האחרון שנותר בעיר, כדרך הבטוחה היחידה להתמודד עם האבסורד שבמצבו.
שני 30.4, 19:00, אולם 1 לרכישת כרטיסים
חייב לזוז
תיעודי, בימוי :אבידע ליבני, ישראל, 2008, 75 דק'
סיפורם של "אהוד בנאי והפליטים". ברמת גן הפרובינציאלית של שנות ה-60, במסעות באמסטרדם ולונדון, בבתים מבודדים בכרכור, בראש פינה ובניו יורק, מהופעות הזויות לעיני בודדים בעפולה ואילת ועד לסיבוב הופעות בלתי צפוי בארה"ב: כך נבנתה חברות חד-פעמית של מוזיקאים, שרק המוות היה יכול להפריד ביניהם.
הקרנה מיוחדת לרגל 10 שנים לצאת הסרט.
שבת 28.4, 21:00, אולם 1 לרכישת כרטיסים
טמאים
תיעודי, בימוי: דניאל נחנסון, ישראל, 2017, 68 דק'
בארגנטינה של תחילת המאה ה-20 פעל ארגון פשע יהודי רב עוצמה בשם "צבי מגדל". חברי הארגון הפעילו בתי בושת ברחבי ארגנטינה, ובמשך עשרות שנים סחרו באלפי נשים יהודיות לצורכי זנות. "טמאים" מביא את סיפורן של צעירות יהודיות שנישאו ליהודים מהעולם החדש ונפלו קורבן לאכזריות וניצול.
ראשון 29.4, 21:00, אולם 1 לרכישת כרטיסים
לראות אם אני מחייכת
תיעודי,בימוי: תמר ירום, ישראל, 2007, 65 דק'
שש נשים מספרות על השירות הצבאי שלהן בשטחים. קצינת חינוך, קצינת תנאי שירות, סמלת מבצעים, תצפיתנית, חובשת ולוחמת, היום כולן אזרחיות, מביטות לאחור ומקיימות חשבון נפש נוקב עם עצמן על החלטות שנעשו במהלך שירותן במדי הצבא. שאלות שלא התעוררו אז מועלות כשהן מלוות בכאב גדול.
שני 30.4, 19:00, אולם 2 לרכישת כרטיסים
מחילות
עלילתי, בימוי: אודי אלוני, ישראל, 2006, 97 דק'
שחקנים: איתי טיראן, קלרה חורי, מכרם חורי, מוני מושונוב
סיפורו של דיויד, צעיר יהודי-אמריקני בן 20 המחליט לעלות לארץ, מתגייס לצה"ל ומוצא את עצמו מאושפז בבית חולים לחולי-נפש.
אותו בית-חולים ממוקם על חורבותיו של כפר פלסטיני (דיר יאסין) שבו בוצע טבח בשנת 1948 ע"י לוחמים יהודים.
במהלך הסיפור נחשפים בהדרגה האירועים שהובילו לאשפוזו של דיויד, הנקרע כעת בין שלוש דמויות-אב המנסות להצילו ומנהלות ביניהן מאבק על נפשו. ככל שנחשפים פרטים נוספים מן העבר, מתעצם הסיפור לכדי מותחן פסיכו-פוליטי הנע חליפות בין ניו-יורק לישראל.
בתום ההקרנה נקיים שיחה עם יקי שגיא פסיכולוג קליני וכותב בעיתון הארץ
שידבר על השאלה ״מה ישראלים רוצים״, על שיכחה וזיכרון, על מתן עדות ועל טראומה, ולמעשה על העובדה שהישראלים מבינים את הפלסטיני כסימפטום.
שני 30.4, 21:00, אולם 1 לרכישת כרטיסים
לגדול תחת כיבוש
בצלם, ישראל, 70 דק'
סרטונים שצילמו מתנדבים ומתנדבות של בצלם, המתמקדים בנערים ונערות פלסטינים תחת הכיבוש. השגרה האלימה בשטחים ובמזרח ירושלים מתבטאת בחיכוך תכוף של כוחות הביטחון עם "קטינים״; עיכובים, מעצרים ואלימות הם חיי יומיום של אוכלוסייה זו. בסיום ההקרנה תתקיים שיחה עם מנהלת אגף המחקר בבצלם, עו"ד יעל שטיין
שבת 28.4, 21:30, אולם 4 לרכישת כרטיסים
מבט על עזה
בצלם, ישראל, 70 דק'
ברצועת עזה שורר משבר הומניטרי: מחסור במי שתייה, בחשמל, במזון ובתרופות, ואבטלה קשה; והתושבים תלויים בסיוע של ארגונים הומניטריים. בגלל המצור, מציאות זו כמעט אינה מגיעה לדיון ציבורי בישראל. סרטונים, ושיחת וידאו בהשתתפות הנוכחים עם תחקירן בצלם ברצועת עזה, ח׳אלד אל-עזאייזה, אמורים להמחיש מקצת מן המצוקה הנוראה שם.
ראשון 29.4, 21:30, אולם 2 לרכישת כרטיסים
יש - גבול - סטוק
בימוי: אלי שריד , ישראל, 32 דק'
בספטמבר 1983, בזמן מלחמת לבנון הראשונה, ערכה תנועת יש גבול פסטיבל באכזיב תחת הקריאה להחזיר את החיילים הביתה. עשרים אלף צופים ומיטב אמני ישראל השתתפו במופע ההיסטורי. לאחרונה התגלתה, במקרה, קלטת שנגנזה המתעדת את המופע. בין המשתתפים חוה אלברשטיין, בנזין, דויד ברוזה, מיקי גבריאלוב, יונתן גפן, שלום חנוך ועוד.
שישי 27.4, 14:00, אולם 2 לרכישת כרטיסים