תחרות קצרים
עין לבנה
בימוי: תומר שושן, עלילתי, 2019, 20:00 דקות
אדם מוצא את אופניו שנגנבו ומסתבר שעתה הם שייכים לזר. המסע הנואש להחזרתם מתחלף בניסיון להישאר אנושי.
אליזבת
בימוי: ניצן ציפורט, עלילתי, 2020, 19:00 דקות
חייל עולה במדרגות ברזל ונכנס לעמדת שמירה. סביבו שממה ושקט אינסופי. שקט שלצליליו נשמעות רק מחשבות. איך נראית שעת השמירה הראשונה, ואיך נראית השעה השנייה, השלישית, הרביעית, החמישית? בתוך מבנה ברזל גבוה וקטן מחליף חייל אחד חייל אחר, ומי זוכר מתי כל זה התחיל, מי יודע מתי יסתיים. אל תוך מבנה ברזל מרובע וחלוד נכנס חייל שמחליף חייל ועכשיו תורו להתייצב מול הזמן, ולשמור.
שחקנית קטנה
בימוי: מתן יניב, עלילתי, 2020, 06:00 דקות
האזעקה מופעלת, הטילים נשמעים בכל פינה וכל התלמידים נכנסים למקלטים. כולם, חוץ מילדה עקשנית הרוצה להישאר בחוץ ולשחק כדורסל.
רינה וזאכי
בימוי: עילי מבורך, תיעודי, 2020, 11:00 דקות
זאכי מסייד את ביתה של רינה כבר למעלה משלושים שנה. בפעם האחרונה אפילו ביקש להישאר לישון אצלה כדי לא להתעכב בבוקר במחסום. גם היום היא מרחיקה את הספות מהקיר, מקפלת את התמונות, מכינה את ארוחת הצהריים ומחכה לבואו.
מחכה לך
בימוי: אילן רובין פילדס, עלילתי, 2019, 11:00 דקות
קובי הוא בורג קטן בתעשיית הזנות הישראלית. בלילות הוא רוכב על אופניו ברחובות ומפזר כרטיסי ביקור שהם פרסומת לשירותי מין. אבל הוא ״לא קשור לזה״. אישה מחכה לו בבית. היא ניסתה להישאר ערה עד שיגיע. הוא רוצה להעיר אותה ולהתוודות על הכול. איזה מין אדם הוא. איזה מין גבר הוא.
קוסמופוליטן
בימוי: מורן נקר, עלילתי, 2020, 07:00 דקות
יעקב יוצא לראשונה בחייו למסיבת גייז, אך מגלה כי צבע עורו מונע ממנו להתקבל בקהילה.
אוסלו
בימוי: שאדי סרור, עלילתי, 2019, 15:00 דקות
זיאד, פועל פלסטיני, שכניסתו לישראל לעבודה נשללה באותו יום, לא רוצה לחזור הביתה בידיים ריקות, שכן הבטיח לבתו בשר לארוחת הערב, והוא חייב להיות יצירתי. השתקפות פואטית וטרגית של מאבקם היומיומי של המפרנסים הפלסטינים.
זכוכית בים
בימוי: אלינור נחמיה, עלילתי, 2019, 15:00 דקות
ביום הולדתו התשיעי מצטרף סיני לאימו רונה אל העמותה בה היא עובדת. עדות מסע שהוא שומע שם ופיסות מספר הפנטזיה שהוא קורא, מתערבלות בשנתו ורוקחות מעשיה פרועה על מציאות פליטים רחוקה-קרובה.
סתיו
בימוי: סופיה גוטמן, עלילתי, 2020, 02:00 דקות
הסתיו הגיע, ציפורים נודדות אל הדרום החם. ברחובות האפורים של פריס, מהגרים לא חוקיים מוכרים נעליים. הם מוכנים לאסוף את הסחורה ולברוח בכל רגע. החורף מתקרב.
שירות פרימיום
בימוי: איתן גפני, עלילתי, 2020, 22:00 דקות
הוא מתעורר בחושך, והיא תענה אותו כל הלילה עד שיודה שתקף אותה. הלילה הזה ישנה את חייהם לנצח.
אנה
בימוי: דקל ברנסון, עלילתי, 2019, 15:00 דקות
אנה, אם חד-הורית בגיל העמידה, גרה בעיר מתועשת קטנה במזרח אוקראינה שסועת הקרבות. היא עובדת במפעל לעיבוד בשר, גרה בדירה מוזנחת וחולמת על חיים טובים יותר לה ולבתה בת השש-עשרה. מייחלת נואשות לשינוי, היא שומעת פרסומת רדיו מפתה המזמינה נשים להשתתף במסיבה המאורגנת למען גברים ממדינות זרות המסיירים באוקראינה בחיפוש אחר אהבה.
אגדה על שני אחים וסוסה
בימוי: רותם קפלינסקי, עלילתי, 2020, 15:00 דקות
בילאל הוא ילד בעולם של מבוגרים שמבין שבובת הסוס הענקית של אחיו הגדול יכולה "לעשות להם כסף". ג'יהאד הוא מבוגר בעולם של ילדים שאוהב את הסוסה שלו אהבת נפש. הצעה עסקית שמגיעה אל האחים כופה עליהם להכריע באיזה עולם יחיו יחד.
שמעון
בימוי: ישראלה שאער מעודד, עלילתי, 2019, 24:00 דקות
שמעון גר בבית קטן ומתפורר עם אמו החולה ואחיו הגדול. הוא עמוד התווך של משפחתו ודואג גם לפרנסת אחותו הגרושה ואחייניו. מספר ימים לפני חג הפורים, שמעון מקבל הודעה שהוא מפוטר. קשה לו לקבל את הבשורה, והוא דוחה את הקץ בדרכו הגמלונית. בעיניו העבודה היא כל חייו, הוא אוהב את תלות בני משפחתו בו ומפחד לאבד אותה. דווקא כשיש הזדמנות לשינוי שמעון נאחז בכוח במוכר ובידוע. האם יצליח?
כאן זה אספרגר
בימוי: עופר שרון, עלילתי, 2020, 09:00 דקות
צעיר על ספקטרום האוטיזם מתאהב בחונכת שלו. היא שוברת את לבו, אך יש תקווה לאהבה.
אני קהלת
*מוקרן מחוץ לתחרות
בימוי: דן גבע, 2019, 12:00 דקות
פנטזיה המציגה תרחיש מדומיין לו קהלת, דמות המלך המסתורי מהמגילה, היה חווה את אשר חווה אחמד בתל אביב של שנות השישים, אך הפעם בשנות האלפיים, על רקע העיר המודרנית והעכשווית של ימינו. מחווה ליצירת המקור בגרסה הפילוסופית-קיומית של המלך המשורר, ששואבת השראה משלושה פרקי זמן שונים בתכליתם.
שיחה מוקלטת בין אשרף ברהום ודן גבע, במאי ״אני קהלת״ באתר ובדף הפייסבוק של הפסטיבל
בוני בתים
ב ימוי: ניצן רוזן, תיעודי, 2019, 04:00 דקות
חמישה פועלי בניין פלסטינים מגדירים את מקומם במסגרת יום הזיכרון הישראלי, לצד הקבלן היהודי שאיתם ופועל זר, פליט מדארפור, שאינו מכיר את מנהגי המקום. הסרט עוקב אחר מבטם על הזר החדש בשוט אחד.